7 juli 2014 - 9:00

Rijksmuseum en Etsy werken samen.

foto1 Sailor's boots – Tamar Shalem

In Rijksstudio kunnen meer dan 200.000 beelden uit de collectie van het Rijksmuseum in hoge resolutie bekeken en gratis gedownload worden. Rijksstudio heeft sinds februari 2014 de krachten gebundeld met Etsy, de populaire online verkoopsite voor handgemaakte en vintage producten.

Voorbeelden van Etsy-creaties

foto3 Blouse & Skirt – Norwegian WoodAcht Etsy-verkopers maakten een reeks hoogstaande producten geïnspireerd op de omvangrijke Rijksmuseumcollectie. Zo creëerde Norwegian Wood een bij elkaar passende Rijksstudio blouse en rok, korneliaShop ontwierp de Zilveren Draak die Tulpen Spuwt, SNDCT vervaardigde de jurk Golden Age Sticker Dress, LesMaillesDeParis maakte The knitting golden age shirt en Tamar Shalem ontwierp zogenaamde Sailor's boots.
Bezoek Rijksstudio voor meer voorbeelden van Etsy-producten geïspireerd op Rijksstudio.

Wat is Etsy?

foto4 Shield Suit and Champagne Monster - Joanna Pybus Etsy is ‘s werelds grootste platform voor handgemaakte en vintage producten. Op Etsy kunnen creatieve ondernemers, kunstenaars en vormgevers hun eigen shop openen. Daarmee bereik je een publiek van meer dan 40 miljoen klanten wereldwijd. Begonnen in 2005 door Rob Kalin, een meubelmaker uit Brooklyn, NY, en sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijde community waar mensen elkaar ontmoeten en unieke items verkopen. Het is Etsy’s doel om de industrie op een nieuwe manier aan te pakken en daarmee een betere wereld te creeren. Wees onderdeel van deze maker-beweging en open je shop bij Etsy.