Rijksmuseum opening voor iedereen

5 maart 2013 - 11:10

Op zaterdag 13 april 2013 van 12 tot 24 uur gratis toegang

De opening van het Rijksmuseum op 13 april 2013 is een opening voor iedereen. Rond het middaguur zal Koningin Beatrix het Rijksmuseum feestelijk openen met een officiële handeling op het Museumplein. Aansluitend is het museum tot middernacht gratis toegankelijk en biedt het Rijksmuseum al zijn bezoekers een tour langs de hoogtepunten.

Wim Pijbes: ‘Iedereen is van harte uitgenodigd de opening van het Rijksmuseum mee te maken. Je hoeft je hier niet voor aan te melden, je kunt gewoon naar binnen. Speciaal voor deze gelegenheid bieden wij de bezoekers een route langs de hoogtepunten.’

De opening van het Rijksmuseum wordt dezelfde avond uitgezonden door de AVRO/NOS op Ned 2 vanaf 20.15 uur.

Vanaf zondag 14 april 2013 is het hele museum voor het eerst geopend. Een kaartje kost dan €15. De kaartverkoop start op 20 maart 2013 via de website van het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum opent zijn deuren na een periode van 10 jaar renoveren, restaureren en verbouwen. Het museum van Nederland biedt de bezoekers een reis door de tijd van Middeleeuwen tot Mondriaan in een volledig vernieuwd gebouw met een spectaculaire nieuwe entreehal, prachtig ingerichte zalen en een chronologische presentatie van de collectie die een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd oproept.