Rijksmuseum ontsteekt Tree of Light

6 december 2013 - 13:55

In het Rijksmuseum is vanochtend de Tree of Light, een enorme holografische kerstboom, ontstoken. Het ontwerpbureau Droog maakte voor het entreegebied van het museum een klassieke kerstboom van 7 meter hoog en 5 meter breed die voortdurend van vorm en decoratie verandert. De kerstboom is t/m 5 januari te zien, ook vanuit de Passage, van 8 uur 's ochtends tot middernacht.

tree

De kerstboom hangt aan het plafond van het Atrium, het entreegebied van het Rijksmuseum, en verandert voortdurend van vorm en kleur. De boom begint groen, er komen lichtjes in, de takken beginnen te wuiven en de lichtjes worden sterretjes die vervolgens neerdwarrelen. Het Rijksmuseum werkte vorig jaar al samen met Droog voor het succesvolle project Rijksstudio waarbij 150.000 voorwerpen uit de collectie voor iedereen gratis te downloaden zijn.

Tijdens de kerstperiode is er ook een speciale koopavond op woensdag 18 december in de Rijksshop met gratis chocolademelk en glühwein, en allerlei extra activiteiten voor families met kinderen.