1 september 2012 - 10:30

Het is bijna zover! Na tien jaar verbouwen, renoveren en restaureren vindt de opening van het nieuwe Rijksmuseum plaats op zaterdag 13 april 2013. De volgende dag, zondag 14 april, opent het Rijksmuseum zijn deuren weer voor het publiek.

In het nieuwe Rijksmuseum is écht álles nieuw! Een geheel nieuwe opstelling, een volledig vernieuwd gebouw, nieuwe publieksfaciliteiten, een nieuw aangelegde tuin en een splinternieuw Aziatisch Paviljoen: alleen de Nachtwacht keert terug op zijn oorspronkelijke plaats. In 80 zalen vertellen 8.000 voorwerpen van kunst en geschiedenis straks het verhaal van 800 jaar Nederlandse cultuur van de Middeleeuwen tot nu. De mooiste kunst en spannendste verhalen vindt u vanaf april 2013 in het nieuwe Rijksmuseum.

365 dagen

Het Rijksmuseum is straks als eerste toonaangevende museum ter wereld 365 dagen geopend. Dagelijks van 9 tot 17 uur. De entreeprijs wordt €15 p.p. T/m 18 jaar is de toegang gratis en ING betaalpashouders krijgen 50% korting. Vrienden van het Rijksmuseum hebben gratis entree en zijn bovendien als een van de eersten bij ons te gast!

400 topstukken nu te zien

Tot een paar weken voor de opening blijft Rijksmuseum De Meesterwerken, de presentatie van 400 topstukken uit de Gouden Eeuw, gewoon te zien in de Philipsvleugel! Geen zin in rijen? Bestel uw kaarten online.