14 januari 2014 - 12:00

Rijksstudio heeft een nieuwe interface gekregen en is nog eenvoudiger en inspirerender geworden. Je vindt in jouw Rijksstudio-account behalve je eigen werk nu ook de vernieuwde Alle Rijksstudio’s ‘stream’ met verzamelingen en creaties van anderen.

In de Alle Rijksstudio’s stream vind je snel de thema’s die jou interesseren. Laat je inspireren door de andere bezoekers van Rijksstudio. Je vindt niet alleen verrassende verzamelingen, maar ook originele creaties en producten die anderen maakten met beeld uit Rijksstudio. Het is heel eenvoudig om je eigen creaties te uploaden naar Rijksstudio. Hang je eigen werk virtueel naast de meesterwerken van het Rijksmuseum!

De mooiste verzamelingen, onderwerpen en creaties worden door het Rijksmuseum uitgelicht in de stream en op andere pagina’s. Iedereen kan genieten van de Rijksstudio-creaties die jij hebt gemaakt.

2013: een geweldig jaar voor Rijksstudio

Met ruim 100.000 nieuwe deelnemers en meer dan 500.000 gratis downloads was 2013 een succesvol jaar voor Rijksstudio. In oktober ontving Rijkstudio de Dutch Design Award, de laatste in een rij van liefst 9 prestigieuze nationale en internationale awards. Geen wonder dat het Rijksmuseum werd uitgeroepen tot Interactive Company of the Year.

Maar er was nog meer nieuws: de designwedstrijd Rijksstudio Award, waarvoor je jouw eigen meesterwerk nog tot 1 maart 2014 kunt insturen. En in december werd de Rijksmuseum API (Application Programming Interface) gelanceerd, een state-of-the-art service waarmee applicatieontwikkelaars de content van het Rijksmuseum kunnen gebruiken.

Over Rijksstudio

Rijksstudio brengt de collectie van het Rijksmuseum dichtbij. Meer dan 150.000 kunstwerken worden close-up gepresenteerd, om in te zoomen, aan te raken, te liken en om zelf mee aan de slag te gaan. Verzamel je favoriete werken in je eigen Rijksstudio, deel ze met vrienden of download ze gratis en maak een eigen kunstwerk. De prachtige beelden in Rijksstudio zijn geheel vrijgegeven: je mag er mee doen wat je wilt, particulier en commercieel. De teller staat inmiddels op meer dan 125.000 Rijksstudio's.

www.rijksmuseum.nl/rijksstudio
www.rijksmuseum.nl/rijksstudio-award