10 april 2013 - 9:57

Geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie van het museum ontwikkelden Studio Droog en deJongeKalff onder meer titanen bestek, een serie glazen borden en 3d-geprinte servetringen.

droog

Kleuren, vormen en details uit eeuwenoude werken van Vermeer en Dürer transformeerden in hedendaagse producten, ontwikkeld met materialen als rubber en titaan. Bijzonder is het spectaculaire tafelstuk; een herinterpretatie van de 16de-eeuwse versie van de Duitse zilversmid Wenzel Jamnitzer. Het is rijk gedecoreerd met 3d geprinte magnetische miniaturen uit de Rijksmuseum collectie. De eettafel met Rijksstudio-stukken is onderdeel van de presentatie van het jubilerende Droog (20 jaar) in Milaan.

Droog en het Rijksmuseum werken met deze presentatie opnieuw samen. Zij deden dat in oktober 2012 voor het eerst met de lancering van Rijksstudio, het digitale platform waar 130.000 kunstwerken uit de collectie op hoge resolutie in detail te bekijken en te ‘liken’ zijn. Toen ontwikkelde Droog een tijdelijke tatoeage met een werk van Jan Davidsz. de Heem. Met de presentatie in Milaan vertaalt Droog de collectie van het Rijksmuseum opnieuw naar de huidige tijd.

Het Rijksmuseum heropent op 13 april. De wereldberoemde collectie van het Rijksmuseum wordt op een geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Voor het eerst kunnen bezoekers een reis door de tijd maken en zo een gevoel voor schoonheid en een besef van tijd ervaren. In 80 zalen vertellen 8.000 objecten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis. Rembrandts meesterwerk De Nachtwacht is het enige schilderij dat terugkeert naar zijn oorspronkelijke plaats.