28 mei 2013 - 16:58

De gratis toegankelijke lunchvoorstellingen van het Holland Festival vinden dit jaar plaats in de beroemde passage van het Rijksmuseum. Omdat het van oudsher een plek is waar musici graag optreden, brengen studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag op drie donderdagen korte muziektheatrale voorstellingen.

cyclophony Foto: Ines van der Scheer

Vanaf spectaculaire fietsconstructies zullen de studenten een muzikaal en theatraal programma brengen dat aansluit bij muziek en onderwerpen die elders in het festival aan bod komen.

Op 6 juni staat de dynamiek van zich traag samentrekkende en verwijderende notenpatronen centraal (geïnspireerd op Morton Feldmans For Bunita Marcus). Op 13 juni is het thema geheimen, dromen en onvolkomenheden vanuit het vrouwelijke en Afrikaanse perspectief (geïnspireerd op Desdemona). Op 20 juni worden poëzie en muziek verstrengeld in een dialoog waarin de universele waarheid wint van de waan van de dag (geïnspireerd op Richard Wagner en Tragedy of a Friendship).

De voorstellingen vinden plaats om 12.30 uur, met een herhaling om 13.00 uur en 13.30 uur. De toegang is gratis.

De 66ste editie van het Holland Festival vindt plaats van 1 tot 26 juni 2013 op diverse locaties in Amsterdam. Meer informatie: www.hollandfestival.nl.