13 februari 2014 - 20:00

Donderdagavond 13 februari maakte het Rijksmuseum tijdens een feestelijke avond bekend dat zijn Patronen in 2013 € 650.000 bijeengebracht hebben.

foto2 Foto: Paul Ridderhof

€ 650.000 voor fotocollectie

Het bedrag wordt geheel besteed aan de grote fotocollectie van het museum, zoals aanwinsten, restauratie en onderzoek. Met het jaarlijkse Patronenevent bedankt het Rijksmuseum zijn beste Vrienden. Verrassingsact van de avond is Hardwell, de nummer één DJ van de wereld, die met zijn eigenzinnige dance beats de Vrienden een uitzinnige avond bezorgt.

Op dit feest is ook uitgebreid aandacht voor de eigen collectie. Voor het bekende programma College Tour interviewt Twan Huys fotograaf Erwin Olaf en kunstenaar, ondernemer en ontwerper Daan Roosegaarde over zijn ‘Lotus Dome’ die nu te zien is in het museum.

Tijdens de avond draagt het Rijksmuseum-team lichtgevende ‘Rembrandt’-kragen waarmee Philips, Founder van het Rijksmuseum, zijn innovatie op het gebied van lichtgevende kleding toont.