Definitief ontwerp CollectieCentrum Nederland vastgesteld

12 mei 2017 - 15:07

Het project voor het CollectieCentrum Nederland (CC NL), het gezamenlijke collectiegebouw voor de Rijkscollecties van het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo Nationaal Museum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, heeft een nieuwe fase bereikt. Het ontwerp is goedgekeurd door de opdrachtgevers.

Aanbestedingsfase en vergunningentraject van start

foto De omgevingsvergunning kan nu worden aangevraagd en een aannemer kan worden gezocht. De eerste paal op het bedrijventerrein Podium in Amersfoort Vathorst gaat in 2018 de grond in. In 2020 komen op een vloeroppervlak van 30.000 m2 zo’n 675.000 objecten samen, uiteenlopend van de koninklijke collecties van Paleis Het Loo en de burgerlijke cultuur en geschiedenis van het Rijksmuseum, tot de alledaagse cultuur en geschiedenis van het Nederlands Openluchtmuseum.