6 februari 2013 - 10:09

Het Rijksmuseum is zeer verheugd dat het gisterenavond een schenking van 820.000 Euro van de BankGiro Loterij mocht ontvangen voor de opening van het nieuwe museum. De BankGiro Loterij maakt het hierdoor o.a. mogelijk de educatieve ambitie van het Rijksmuseum te realiseren: ieder kind in Nederland de gelegenheid bieden om voor zijn twaalfde jaar de Nachtwacht te zien.

ggg

Wim Pijbes: ‘Het is fantastisch dat de BankGiro Loterij helpt om onze droom te realiseren: de collectie te delen met de wereld, het gebouw en de tuinen te openen voor iedereen en alle kinderen voor hun twaalfde jaar de kans te geven de Nachtwacht te zien’.

Bankgiro Loterij steunt het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum ontving de cheque op 5 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij. Het is voor de derde achtereenvolgende keer dat de BankGiro Loterij het Rijksmuseum extra steunt in zijn ambitie om open en toegankelijk te zijn. Zo werd in 2011 een schenking toegekend voor het wereldwijd beschikbaar maken van de collectie met Rijksstudio en in 2012 voor het openstellen van de tuinen van het Rijksmuseum als openbare oase voor de bezoekers van de stad Amsterdam.