Rijkslezing Marten en Oopjen onder de loep

Over het onderzoek naar deze twee portretten van Rembrandt.

Boek nu

beeld Portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, Rembrandt van Rijn, 1634Op 1 februari 2016 kochten Nederland en Frankrijk gezamenlijk twee schilderijen van Rembrandt: de portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, geschilderd in 1634. Na een feestelijke presentatie in het Musée du Louvre en het Rijksmuseum gingen de schilderijen naar het restauratieatelier in het Rijksmuseum. Daar werden ze met de nieuwste onderzoekstechnieken uitgebreid onderzocht, waarna werd gestart met de restauratie.

In deze lezing vertelt restaurator Susan Smelt over het onderzoek dat werd gedaan ter voorbereiding op de restauratie. En zij laat zien welke inzichten daarbij ontstonden over Rembrandts schildertechniek. Dat alles aan de hand van hoge resolutie foto’s die voor en tijdens de restauratie zijn gemaakt. U komt dichter bij de penseelstreek van Rembrandt dan ooit tevoren!

Zondag 15 april 2018, 14–15 uur

Rijksmuseum Auditorium

€ 10 per persoon (excl. museumticket)

• Inloop v.a. 13.45 uur