Nova Zembla in het Rijksmuseum

Gedurende drie maanden toont het Rijksmuseum originele objecten, achtergelaten op het eiland Nova Zembla in 1597 na de overwintering van Willem Barentsz en zijn bemanning. Wapens, handelswaar, persoonlijke bezittingen en gereedschap zijn te zien.

![Nova Zembla in het Rijksmuseum]

Het Rijksmuseum toont 75 originele voorwerpen, afkomstig van Nova Zembla. De voorwerpen werden achtergelaten op het eiland in 1597, nadat Willem Barentsz daar met zijn bemanning had overwinterd. Drie eeuwen later werden ze daar teruggevonden. Te zien zijn ook prenten uit het reisverslag van bemanningslid Gerrit de Veer. De Britse kunstenares Siân Bowen maakte een intensieve studie van de gereconstrueerde prenten.

Nova Zembla voor families

Stoere kinderen kunnen vanaf 26 november deelnemen aan de spannende Nova Zembla workshop. En vanaf 12 december krijgt de familierondleiding een winters tintje. Hoe zat het ook alweer met de overwintering op Nova Zembla? In de familierondleiding krijgen kinderen en volwassenen samen een kijkje in de barre winters van de 17de eeuw.