Rijksmuseum Junior Fellowship

De profielwerkstukprijs voor havo- en vwo-leerlingen. Schrijf een werkstuk met een link naar (de collectie van) het Rijksmuseum en maak kans op een studiebeurs van €1500,- en een Traineeship. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen zijn er genoeg.

Masterclass Profielwerkstuk Schrijven

Op donderdagmiddag 6 juni 2019 geven experts van het Rijksmuseum en de NTR handige tips voor het maken van een perfect werkstuk in minicolleges. Ook krijg je de kans om curatoren, onderzoekers, restauratoren en televisiemakers persoonlijk te ontmoeten en inspiratie op te doen tijdens een rondleiding. Deelname is gratis.

Programma

  • 13:30-14:00 Inloop met koffie en thee
  • 14:00-14:10 Welkom door Hendrikje Crebolder directeur Development & Media Rijksmuseum
  • 14:10-15:00 Minicolleges van experts Rijksmuseum en medewerkers NTR
  • 15:00-16:00 Rondleiding of Speeddaten
  • 16:00-17:00 Rondleiding of Speeddaten

Meld je hier aan.

Geen zin om alleen te gaan? Neem dan gratis een volwassene mee.

Bent u een leraar en wilt u met leerlingen komen? Stuur een mailtje aan: v.rambonnet@rijksmuseum.nl

Profielwerkstukprijs

Met het Rijksmuseum Junior Fellowship wil het Rijksmuseum interesse in kunst en geschiedenis belonen. Alle werkstukken, ook creatieve werkstukken, met een link naar de collectie komen in aanmerking. Of je nu een werkstuk maakt voor wiskunde, economie of geschiedenis.

Deadline: 1 februari 2020

Wat kun je winnen?

De hoofdprijs is een studiebeurs van €1.500. En alle auteurs van de 10 beste werkstukken die door de vakjury worden genomineerd, krijgen een 5-daags traineeship in het Rijksmuseum.

Traineeship

In het traineeship werk je aan een opdracht van de directie. Samen bedenk je een oplossing voor een probleem dat leeft in het museum. Zo krijg je een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en volg je workshops van experts van het museum en de NTR. Tijdens een feestelijke uitreiking presenteer je het resultaat en wordt de winnaar bekendgemaakt.

beeld18 Minister Arie Slob reikt de hoofdprijs uit aan de winnaars

Heb je nog vragen? Neem contact op met Valentijn Rambonnet, de coördinator van de prijs: v.rambonnet@rijksmuseum.nl, 020-6747625

Omroep NTR is partner
Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en talentvolle leerlingen belonen.

Het Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds