Nieuw: SnapGuide

Wilt u met leerlingen het museum zelf ontdekken? Dan is SnapGuide een waardevolle aanvulling. Leerlingen kiezen via hun telefoon hun persoonlijke held als gids. Deze gids leidt de leerlingen rond door het Rijksmuseum en geeft hen verschillende 'challenges'.

Met Ronnie Flex, Mertabi, Teske, Jiami, Defano of de officiële Rijks Guide het museum door? Met SnapGuide bepalen leerlingen zelf wie hen rondleidt. De bekende YouTubers en artiesten geven een persoonlijke tour en dagen leerlingen uit om mee te doen aan verschillende challenges. Met de camera in hun hand ontdekken zij de kunst en geschiedenis van de Gouden Eeuw en de persoonlijke favorieten van hun held. Leerlingen delen hun vondsten met de leraar, klasgenoten of de hele wereld!

Let op: SnapGuide werkt alleen op de smartphone.

The Lovie Awards voor SnapGuide

award

Voor wie

VMBO, HAVO en VWO

Boeken

Wilt u met de klas het museum bezoeken met SnapGuide? Boek hier uw zelfstandig bezoek, zodat wij weten van uw komst en u goed kunnen ontvangen.

Duur

Vaste routes van ca. 60 minuten.

Hoe?

  • Laat leerlingen het filmpje zien (bij voorkeur op mobiel) voorafgaand aan hun bezoek.
  • Leerlingen openen, in het museum, op hun smartphone: rijksmuseum.nl/snapguide.
  • Er is gratis WIFI.
  • Gebruik van koptelefoon is verplicht. Er zijn Philips Flite koptelefoons beschikbaar als leerlingen deze zelf niet hebben.
  • Geen eigen telefoon? Geen probleem! Leerlingen kunnen ook samenwerken op een telefoon.

Belangrijk

Benadruk dat leerlingen hun filmpjes en/of foto’s opslaan na elke challenge. Als zij de hele tour hebben doorlopen, uploaden zij al hun filmpjes. Zij mailen deze via een link naar u, zodat u de filmpjes in de les kunt gebruiken.

Inhoud

In deze Rijksstudio’s staan verzamelingen van kunstwerken die bij de verschillende guides aan bod komen. Zo krijgt u een goede impressie van de tours.

Lesstof

Geschiedenis

Tijdvak 6: Regenten en Vorsten
6b de bijzondere plaats in staatkundig opzicht en de bloei in economisch en cultureel opzicht van de Nederlandse Republiek
6c wereldwijde handelscontacten, handelskapitalisme en het begin van een wereldeconomie

CKV

SnapGuide is de ideale culturele activiteit waarin leerlingen ervaringen op doen met nieuwe kunstuitingen (Domein B), deze op speelse wijze onderzoeken (domein C) en hierop creatief reflecteren (Domein D)

Kunst Algemeen

Burgerlijke cultuur in Nederland in de 17de eeuw

  • Kerndoelen – Mens en Maatschappij: 36, 37, 38, 40, 43
  • Kerndoelen – Kunst en Cultuur: 48, 49, 51, 52