Laat uw leerlingen kennismaken met de mooiste schatten en de spannendste verhalen uit de Gouden Eeuw. Tijdens een zintuiglijke rondleiding langs de topstukken uit de Gouden Eeuw is er ook aandacht voor het verhaal van het Rijksmuseumgebouw.

nachtwacht

Scholen uit heel Nederland reizen nu gratis naar het Rijksmuseum met de Rijksmuseumbus, de Turing Museumpleinbus of de Cultuurbus Amsterdam.

Rijksmuseumbus

Ligt uw school minstens 60 km buiten de ring van Amsterdam? Groep 4 t/m 8 reizen gratis naar het Rijksmuseum met de Rijksmuseumbus.

Aanvullende info (pdf):

Voorbereidende lessen (pdf):

Meld u hier aan voor de Rijksmuseumbus

Turing Museumpleinbus

Scholen binnen een straal van 60 km van de ring van Amsterdam reizen gratis met groep 6,7 en 8 met de Turing Museumpleinbus naar het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum.

Cultuurbus Amsterdam

Museum bezoeken? Snel de Cultuurbus boeken!

In het schooljaar 2015–2016 biedt het Amsterdamse gemeentebestuur alle Amsterdamse basisscholen gratis besloten vervoer naar Amsterdamse culturele instellingen. Per school zijn er op basis van het aantal leerlingen ritten beschikbaar.

De Cultuurbus Amsterdam is voor de school volledig gratis; de vervoerskosten worden door de gemeente gedragen. Het museumbezoek en het educatieve programma zijn wél voor rekening van school.

Kijk voor meer informatie en het boeken van de Cultuurbus Amsterdam op Cultuurbus Amsterdam

Voor wie

Groep 4 t/m 8 van het primair onderwijs

Prijs

€ 75 per 15 leerlingen, inclusief min. 1 en max. 3 begeleiders

Duur

1,5 uur in het Rijksmuseum

Kerndoelen

Oriëntatie op jezelf en de wereld – tijd 52
Kunstzinnige oriëntatie 56