Lesmateriaal & inspiratie

Een bezoek aan het Rijksmuseum begint in de klas. Hieronder vindt u filmpjes en collectie als lesmateriaal.

Nieuw! Scheikunde lesmateriaal

beeld Achter schilderijen schuilt meer chemie dan je denkt. Met de topstukken uit het Rijksmuseum kun je chemische processen prachtig en toegankelijk introduceren aan leerlingen met het scheikunde lesmateriaal.

Topstukkenfilmpjes

Ontdek samen met uw leerlingen de schatten van het Rijksmuseum in de klas. Bekijk de filmpjes.

Korte vlog ter inspiratie

Binnenkort het museum bezoeken? Bekijk deze korte vlog van de bekende YouTuber YousToub voorafgaand aan uw bezoek. Hij enthousiasmeert leerlingen en laat zien wat ze allemaal kunnen verwachten in het Rijksmuseum.

Lesmateriaal

Een bezoek aan het Rijksmuseum begint in de klas, daarom is er voor elk programma voorbereidend lesmateriaal. U vindt het lesmateriaal op de pagina’s met de programma’s voor het primair onderwijs en de programma’s voor het voortgezet onderwijs.

Rijksstudio: de collectie in de klas

De collectie van het Rijksmuseum is in hoge resolutie beschikbaar voor iedereen. Met Rijksstudio haalt u de objecten haarscherp in de klas. Laat u inspireren door de verzamelingen van het Rijksmuseum. Verzamel zelf relevante objecten aan de hand van thema’s en tijdvakken of laat uw leerlingen dat doen. Ga aan de slag op rijksmuseum.nl/rijksstudio

foto

Spreekbeurten en werkstukken

Zijn uw leerlingen op zoek naar informatie over het Rijksmuseum voor een werkstuk of spreekbeurt? Wij hebben prachtig informatiemateriaal voor leerlingen ontwikkeld met interessante weetjes, bijzondere foto’s en filmpjes en een kijkje achter de schermen. Vraag het aan via onderwijs@rijksmuseum.nl

ThiemeMeulenhoff

ThiemeMeulenhoff is onderwijspartner van het Rijksmuseum. Meer informatie over de samenwerking vindt u hier.