Symposium ‘Literaire canonvorming in de vroegmoderne tijd’

Ter gelegenheid van de nieuwe boekenreeks 'Rijksmuseum Studies in History' en de lancering van de website schrijverskabinet.nl organiseert het Rijksmuseum op 13 oktober een symposium rond het thema literaire canonvorming in de vroegmoderne tijd.

De canon van de literatuur, de lijst met de belangrijkste schrijvers en werken uit de Nederlandse letteren, houdt geregeld de gemoederen bezig. Lijstjeswoede en canonverkiezingen zijn van alle tijden. In de achttiende eeuw ontstaat misschien wel het meest opmerkelijke initiatief tot canonvorming uit de Nederlandse cultuurgeschiedenis: het Panpoëticon Batavûm, een houten kabinet waarin de portretjes van ruim driehonderd Nederlandse dichters en dichteressen worden opgeborgen.

Als Johan Huizinga Fellow deed Lieke van Deinsen onderzoek naar deze unieke verzameling portretten. Haar bevindingen vonden hun neerslag in het eerste deel van de nieuwe reeks Rijksmuseum Studies in History. Ter gelegenheid van de boekpresentatie en de lancering van de website schrijverskabinet.nl nodigen wij u van harte uit voor een symposium rond het thema literaire canonvorming in de vroegmoderne tijd.

Bekijk het volledige programma (pdf)

13 oktober 2016, 15–18 uur

Voor professionals en algemeen geïnteresseerden

Het symposium vindt plaats in het Auditorium van het Rijksmuseum.

Aanmelden

U kunt zich voor het symposium aanmelden door een e-mail te sturen naar rsvp@rijksmuseum.nl. Introducés zijn welkom, maar aangezien de ruimte beperkt is vernemen wij graag met hoeveel personen u komt. U kunt zich aanmelden tot 1 oktober 2016.