Italiaanse avond in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum opent zijn deuren in de avond! Op zaterdagavond 28 maart kun je de tentoonstelling Caravaggio- Bernini bewonderen tijdens een speciale Italiaanse avond.

1 Hendrick ter Brugghen, Jonge vrouw die een luit stemt, ca. 1624-1626Op zaterdagavond 28 maart opent het Rijksmuseum zijn deuren na sluitingstijd. Een unieke kans om in de avond de topstukken van de grote meesters uit de Romeinse barok op je gemak te bekijken. In de tentoonstelling Caravaggio – Bernini. Barok in Rome, worden meer dan 70 schilderijen en beeldhouwwerken van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten getoond.

Caravaggio en de geniale beeldhouwer Bernini schudden in de eerste decennia van de 17de eeuw de ingedutte eeuwige stad Rome wakker. Zij introduceerden een nieuwe kunsttaal, waarbij niet langer elegantie de norm was, maar het oproepen van emoties: de barok. Theatrale kunst met drama, dynamiek en bravura. Een kunst waarbij schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur innig samenwerkten. Een revolutie in de westerse kunst, die in Rome begon en in heel Europa zijn sporen naliet.

Deze avond heeft een gezellig Italiaans tintje. Er wordt heerlijke Italiaanse jazzmuziek gedraaid en er zijn Italiaanse hapjes en drankjes tegen betaling verkrijgbaar. Tijdens de avond is alleen de Philipsvleugel geopend voor tentoonstellingsbezoek. En ook de Rijksshop is uitsluitend open in de Philipsvleugel.

2 DJ Blue FlamingoZiya Ertekin, alias DJ Blue Flamingo, maakte o.a. naam als 78-toeren DJ. In zalen, clubs en op festivals in binnen- en buitenland (van Lowlands tot North Sea Jazz en Roskilde) draaide hij muziek uit het pre-vinyl-tijdperk. Met zijn muzikale schatten die hij over de hele wereld heeft opgespoord, heeft Ertekin de afgelopen tien jaar drie compilatiealbums samengesteld voor Excelsior Recordings.

Speciaal voor deze avond heeft DJ Blue Flamingo een contrastrijk, Felliniaans 78-toeren progamma samengesteld, bestaande uit Italiaanse aria’s, belcanto, jazz, mambo en rock ’n Roll.

Ben je meer fan van gelikte synthesizerdeuntjes en strakke beats? Kom dan naar de Avond Caravaggio-Bernini met italo disco op 29 februari.

Prijs en boeken

Volgeboekt