Jij & de Gouden Eeuw

Lesstofvervangend programma over de 17de eeuw.

Leerlingen kruipen in de huid van iemand uit de Gouden Eeuw. In een 17de-eeuws theater in de Teekenschool spelen de leerlingen met professionele acteurs verhalen over hun eigen personages. Ze ontmoeten Rembrandt, vluchten mee in de boekenkist van Hugo de Groot en ervaren de kou in het Behouden Huys op Nova Zembla. Een geschiedenisles om nooit te vergeten!

Met vier lessen in de klas en een bezoek aan het museum is dit project lesstofvervangend voor het tijdvak regenten en vorsten.

NOT Innovatie Awards voor Jij & de Gouden Eeuw

logo Jij & de Gouden Eeuw is bekroond met twee NOT Innovatie Awards. Het museum won zowel de publieksprijs als de juryprijs in de categorie primair onderwijs. Eerder won Jij & de Gouden Eeuw al de CECA Best Practice Award.

Boeken

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit programma momenteel niet boekbaar. Het programma zal zo snel mogelijk weer boekbaar zijn.

Voor wie

Bij dit programma wordt de klas in 3 groepen verdeeld. Het is noodzakelijk dat elke groep 1 begeleider vanuit school heeft. Neem dus minimaal 3 begeleiders mee.

Waar

Het programma vindt plaats in de Teekenschool, Hobbemastraat 25 (naast het hoofdgebouw). Begeleiders en leerlingen melden zich tenminste 15 minuten vóór aanvang in de Teekenschool.

Duur

4 lessen in de klas en 2,5 uur in het museum

Prijs

€ 225 voor de hele klas plus min. 3, max. 6 begeleiders

In de klas

Het lespakket bevat een lerarenhandleiding, filmpjes (5x10 min.), een computerspel, onderzoeksopdrachten, opzet voor presentaties en suggesties voor verwerkingslessen.

Kerndoelen

Nederlands 1, 4, 9
Oriëntatie op jezelf en de wereld – tijd 51, 52, 53
Kunstzinnige oriëntatie 54, 55, 56