Mini-workshops

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en ga lekker creatief aan de slag. Maak een monoprint, schilder, werk met klei of maak een eigen sieraad. Voor iedereen wat wils.

In deze mini-workshops kan je met materialen die je in huis hebt zelf de mooiste werken maken.

Heb je een werk af? Deel deze dan @rijksmuseum via Facebook of Instagram

Teken je eigen Nachtwacht

Teken mee aan Rembrandts meesterwerk! Download de tekening, kleur in, vul aan en stuur hem op. Hoe gaat jouw Nachtwacht eruit zien? Voeg je hobby toe of je lievelingsdier, maak hem met originele kleuren of juist helemaal in fluor. Het kan allemaal.

Dit jaar reist de reproductie van Nachtwacht naar mensen toe die moeilijk op pad kunnen gaan om een museum als het Rijksmuseum te bezoeken. Stuur jouw Nachtwacht-tekening op naar je opa, oma of juf en zet ze zo in het zonnetje.

Rembrandt’s Tekenles

Nu je de workshop Rembrandts Tekenles niet in het museum kunt volgen, brengen wij het bij je thuis.

Met drie verschillende top-tips leer je thuis niet alleen te tekenen maar vooral te kijken. Print de drie opdrachten uit en ga aan de slag.

Kleurplaat

Voor iedereen die liever creatief met kleur aan de slag gaat kan dat natuurlijk ook. De wereldberoemde Nachtwacht van Rembrandt maakt gebruik van donker maar ook van licht. Hoe gaat jouw Nachtwacht eruit zien? Met veel kleur? En maak jij gebruik van donker en licht?

Kleurpotloden

Heb je al veel zitten tekenen en kun je wel wat nieuwe potloden gebruiken? Of heb je net die ene kleur er niet tussen zitten? Kijk dan eens in onze online shop voor wat nieuwe kleurpotloden!

Rijkscreative Rembrandt schetsen Rijkscreative Rembrandt schetsen

18.35 min - De Rembrandtcursus