Tijdens de tentoonstelling ‘Penselen in het Rijksmuseum’ kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met de workshop die aansluit bij het thema van de kinderboeken week: ‘Hallo wereld!’

Inschrijven

De 17de eeuw was een tijd waarin Nederlanders, soms voor de allereerste keer ooit, de wereld introkken en nieuwe culturen ontmoetten. Al die nieuwe landen en culturen hebben ons toen verrast en geïnspireerd. In deze workshop laten we kinderen hetzelfde meemaken: in het museum maken zij – als echte 17de-eeuwers – een reis door de wereld.

Daarbij stuiten ze op een probleem, want al het prachtige porselein dat door de VOC vanuit China is meegenomen, blijkt niet goed te zijn overgekomen. Alle Chinese afbeeldingen zijn op miraculeuze wijze verdwenen. Tijdens een missie, onder begeleiding van een museumdocent, krijgen de kinderen te maken met allerlei opdrachten die ze moeten vervullen. Kunnen ze de verdwenen porseleinen afbeeldingen weer terug vinden?

Ik ga op reis en neem mee... is een workshop waarin kinderen via verhaal en spel door het museum gaan, om uiteindelijk het ambacht van porselein beschilderen onder de knie te krijgen.

Van 29 september t/m 6 januari.

Elke zaterdag 14–16 uur, elke zondag 11–13 uur en 14–16 uur.

Tijdens de kerstvakantie (22 december 2012 t/m 6 januari 2013): elke dag.

Leeftijd

6–12 jaar / maximaal 15 kinderen per workshop. Deze workshop is niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

€7,50 per kind.
Toegang museum is gratis voor kinderen t/m 18 jaar.