Fotowedstrijd Document Nederland Junior

Voor de 12e keer organiseert het Rijksmuseum de fotowedstrijd Document Nederland Junior voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en mbo-studenten. Stuur je fotoserie in en maak kans op een eigen expositie in de Teekenschool van het Rijksmuseum.

Meedoen

Stuur je fotoserie in vóór 8 juni 2020.

  • Minimaal 3, maximaal 5 foto’s
  • Met een korte beschrijving

Inzenden kan hier

Thema: Wie ben jij?

Zonder het zelf door te hebben, omringen we ons met mensen die op ons lijken. Mensen die hetzelfde denken, er hetzelfde uitzien, dezelfde taal spreken, uit soortgelijke gezinnen komen en hetzelfde kunnen. Wanneer ben jij jezelf? Waar voel jij je thuis en bij wie? Hoe goed ken jij de mensen om je heen? Waar sta jij voor en voor wat of voor wie zou jij opkomen? Wie ben jij? Laat dat in een fotoserie van maximaal 5 beelden zien en stuur je serie in voor 8 juni 2020.

Wat kun je winnen?

De makers van de tien beste series (5 vo / 5 mbo) worden geselecteerd door een vakjury en door het publiek via scholieren.com

De 10 genomineerden worden uitgenodigd voor twee masterclasses onder begeleiding van fotograaf Dustin Thierry en experts van het Rijksmuseum. Met als resultaat een eigen tentoonstelling! De 2 uiteindelijke winnaars worden begin oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Rijksmuseum bekendgemaakt. Zij mogen een dag meelopen met fotograaf Dustin Thierry. Daarnaast krijgt de winnaar uit het voortgezet onderwijs een foto-opdracht van scholieren.com en wint de winnaar van het mbo een stage bij het Rijksmuseum.

Dustin Thierry

Dustin Foto: Koos BreukelDustin Thierry (1985, Willemstad, Curaçao) werkt en woont in Amsterdam. Momenteel werkt hij aan twee projecten, die ingaan op de Afro-Caribische identiteit in Nederland. Hij is gefascineerd door wat mensen drijft en probeert een moment van stilte en reflectie vast te leggen in zijn foto's.

In 2019 won hij de SO Dutch Photography Award voor ‘Opulence’ en werd hij genomineerd voor de Somfy Photography Award. Zijn foto's zijn o.a. gepubliceerd in The New York Times, The Financial Times, Magnum, Vogue, BLAU Magazine, Glamcult and Vice.

TIP: Download hier het bijbehorende lesprogramma met tips van fotografie-experts

Vragen?

Merel Brugman
m.brugman@rijksmuseum.nl

Document Nederland Junior wordt mede mogelijk gemaakt door de Janivo Stichting.