De Nachtwacht decor van exclusief optreden van Jacqueline Govaert

Rembrandts meesterwerk 'De Nachtwacht' vormt het bijzondere decor van een exclusief optreden van Jacqueline Govaert. Op 22 november geeft de ex-Krezip zangeres een intiem concert op de Eregalerij van het Rijksmuseum. Het optreden is een onderdeel van het programma 'Muziek in het Rijksmuseum'.

Het concert van Jacqueline Govaert is uitverkocht. Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar voor Jacqueline Govaert op de Eregalerij.

De Nachtwacht decor van exclusief optreden Jacqueline Govaert

Voor het optreden zijn slechts 300 kaarten beschikbaar. De openbare verkoop start begin november, volg de social kanalen van het Rijksmuseum voor meer informatie.

Muziek in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft maar liefst 500 historische muziekinstrumenten in zijn collectie. Ook speelt muziek vaak een symbolische rol in de schilderijen. Muziek in het Rijksmuseum biedt een gevarieerd muziekprogramma voor een breed publiek om zo het museumbezoek verrijken. Denk bijvoorbeeld aan klassieke en popconcerten, het bespelen van historische muziekinstrumenten, dance-events, optredens in de museumtuinen en een multimedia-muziektour.

In 2017 organiseerde het Rijksmuseum al een reeks drukbezochte zondagmiddagconcerten en speelde de beroemde pianist Ronald Brautigam sonates van Beethoven op een piano uit 1808. In 2018 speelde de Nederlandse Bachvereniging samen met klavecinist Richard Egarr verschillende werken van Bach in de Eregalerij.

Muziek in het Rijksmuseum wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Wanneer

Donderdag 22 november

Waar

Eregalerij, Rijksmuseum

Boeken

Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar.