Big Draw 2017

Op 7 en 8 oktober viert het Rijksmuseum het internationale tekenfestival Big Draw voor de vierde keer met gratis tekenworkshops, tours en een masterclass.

Het hele weekend zijn er gratis activiteiten die in het teken staan van de tentoonstellingen Matthijs Maris en Johan Maelwael. Samen met het tijdschrift Flow organiseert het Rijksmuseum op zaterdag 7 oktober een masterclass met Flow-illustrator Marenthe Otten. En voor wie er niet genoeg van krijgt, kan buiten een meesterwerk maken op de bekende
I amsterdam-letters.

Big Draw 2017

big Hoogtepunt is een workshop Bewegend tekenen, geïnspireerd door de dromerige tekeningen van Matthijs Maris. Onder begeleiding van een cellist beelden professionele dansers emoties uit die bezoekers kunnen tekenen. In de Bibliotheek is een workshop Handlettering te volgen, gebaseerd op getijdenboeken en handschriften uit de tentoonstelling Johan Maelwael. Ook zijn er workshops modeltekenen en initiaal versieren.

Tekenen in en om het Rijksmuseum met Flow en Amsterdam Marketing

draw Het Rijksmuseum is voor deze editie een samenwerking aangegaan met tijdschrift Flow en de Gemeente Amsterdam. Samen met Flow organiseert het Rijksmuseum een masterclass met illustrator Marenthe Otten. Marenthe Otten werkt onder meer voor Flow, Happinez, Elle en Margriet.

In de Flow Masterclass met Marenthe Otten legt Marenthe uit hoe een wenskaart ontworpen wordt en maak je samen met haar een eigen wenskaart. Na afloop kan je de wenskaart meteen in de speciale The Big Draw-brievenbus doen en versturen naar een vriend of familie. De Flow Masterclass met Marenthe Otten duurt anderhalf uur en begint op zaterdag om 14 uur. Reserveren via de website wordt aanbevolen, dat kan via de link hieronder. De masterclass is geschikt voor jong en oud, voor kinderen adviseren wij een leeftijd vanaf 11 jaar. Alle materialen zijn aanwezig.

Amsterdam Marketing heeft speciaal voor de gelegenheid de I amsterdam-letters op het Museumplein van lijsten voorzien zodat ook buiten mensen hun favoriete kunstwerk kunnen tekenen.

#hierteekenen

In 2015 lanceerde het Rijksmuseum tijdens Big Draw de campagne #hierteekenen, met dank aan ING. Met deze campagne nodigt het Rijksmuseum iedereen uit om tekenend de museumzalen in te gaan en zo beter te leren kijken naar de schoonheid van kunst.

Big Draw in het Rijksmuseum is mede mogelijk gemaakt door ING en Royal Talens.

Bezoekers kunnen zonder reservering de workshops bijwonen. Deelname is gratis, exclusief museumticket.

Voor wie

Voor alle leeftijden, jong & oud

Wanneer

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober

Waar

  • Atrium: modeltekenen - 9-17 uur
  • Voorhal: bewegend tekenen - 10-16 uur
  • Bibliotheek: Handlettering met Martine Boere van Suikerzoet -
    9-17 uur
  • Picknick: Maak je eigen middeleeuwse manuscript - 9-17 uur

Aanmelden

Aanmelden voor de masterclass

Aanmelden voor de teekentour

Bezoekers kunnen zonder reservering de workshops bijwonen. Deelname is gratis, exclusief museumticket.

Prijs

De activiteiten zijn gratis. Je kunt ter plekke aanschuiven en meedoen. Reserveren van een plek is niet mogelijk.

Voor de activiteiten in het tentoonstellingsgebied is een entreeticket noodzakelijk.