Avondje Rembrandt-Velázquez met optreden Taiat Dansa

Het Rijksmuseum opent zijn deuren in de avond. Op vrijdagavond 15 november kun je genieten van de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters en een dansoptreden van het Spaanse gezelschap Taiat Dansa.

Op 15 november opent het Rijksmuseum zijn deuren na sluitingstijd. Een unieke kans om in de avond de topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje op je gemak te bekijken. In de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters worden schilderijen van Rembrandt, Velázquez, Zurbarán, Frans Hals, Murillo, Vermeer en anderen in paren getoond, wat tot verrassende visuele dialogen leidt.

De avond wordt opgeluisterd door een dansoptreden van het Spaanse gezelschap Taiat Dansa uit Valencia. In het Atrium van het Rijksmuseum geven de dansers een kort optreden (van 20 minuten) met de titel No Half measures, Retratos en movimiento (Geen halve maatregelen, Portretten in beweging). Deze dans is speciaal gecreëerd voor de tentoonstelling vanuit de gedachte om dans en musea dichter bij elkaar te brengen. Taiat Dansa vertaalt de emotie van zelfportretten van Rembrandt en Velázquez naar lichaamsbewegingen. De dans is gebaseerd op de barok, het tijdperk waarin beide meesters zich ontwikkelden tot grote kunstenaars.

Tijdens de avond is alleen de Philipsvleugel geopend voor tentoonstellingsbezoek. In het Atrium is ook Het Café en de Rijksshop open.

Het avondje Rembrandt-Velázquez kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen het Rijksmuseum en Instituto Cervantes.

Prijs

Reguliere tickets

€20,-

Ticket met korting

€10,-

Met Museumkaart, Vriendenpas, I Amsterdam City Card, ICOM, Cervantes Library Card, Amsterdamse Stadspas, Vereniging Rembrandt, KOG, VVAK, BankGiro Loterij VIP-KAART, CJP-pas.

Wanneer

Vrijdag 15 november tussen 19.00 en 22.00Let op: er zijn twee starttijden

  • 19.00
  • 19.45

De dansvoorstellingen zullen beginnen om 20.00 en 21.00

Waar

Rijksmuseum, Amsterdam

Boeken

Reguliere tickets

Klik hier voor de starttijd 19:00 uur

Klik hier voor de starttijd 19:45 uur


De tickets met korting zijn inmiddels uitverkocht.