Vacature: Junior Conservator Glas

Het Rijksmuseum is het nationale museum voor kunst en geschiedenis voor het nationale en internationale publiek. Het is de missie van het Rijksmuseum zodanig met de collecties om te gaan dat velen zich bewust zijn van de uitzonderlijke betekenis van deze nationale schatkamer en om voorwerpen van oude kunst en geschiedenis betekenis te geven in het heden. Het Rijksmuseum heeft circa 550 medewerkers.
Het geheel vernieuwde Rijksmuseum is op 13 april jongstleden heropend.

Het Rijksmuseum is per direct op zoek naar een

Junior Conservator Glas
*36 uur per week*

Functie-informatie

U bent verantwoordelijk voor de verzameling glas van het Rijksmuseum. Deze verzameling omvat al het holle glas, van Waldglas tot Venetiaans glas en van façon de Venise tot gegraveerd glas. Het vlakke glas valt onder een ander verzamelgebied. Als junior conservator heeft u verder een visie op de ontwikkeling van deze verzameling, doet u voorstellen tot verwerving van en realiseert u het beleid met betrekking tot de vorming, het behoud en beheer van deze deelverzameling. U doet onderzoek naar de verzameling en draagt de verworven kennis over aan een zo breed mogelijk publiek door (wetenschappelijke) publicaties, tentoonstellingen, presentaties, lezingen etc.
Het uitbreiden en aanvullen van de collectie-informatie sinds het verschijnen van catalogi uit 1993-1995 zal tot uw kerntaken behoren, evenals het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan het PhD onderzoek naar glasziekte dat onder het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam (afdeling Conservation Science) wordt uitgevoerd.
U maakt deel uit van de afdeling Beeldende Kunst die bestaat uit conservatoren, wetenschappelijk medewerkers, projectmedewerkers en stagiaires op het gebied van zowel Europees als Aziatische schilderkunst, beeldhouwkunst en toegepaste kunsten. Verder werkt u nauw samen met de restauratoren, documentalisten en andere specialisten binnen het museum.
Buiten het museum bouwt u aan een internationaal netwerk, mede door samenwerking met andere (internationale) instellingen waaronder musea en universiteiten.
U bent representatief en weet op enthousiaste wijze uw kennis over de verzameling te communiceren.

Vereisten

  • U heeft een universitaire masteropleiding in de kunstgeschiedenis. U beschikt daarnaast aantoonbaar over specialistische kennis op het gebied van glas.
  • U heeft ervaring met museaal collectiebeheer en presentatie.
  • U bent object gericht: u onderkent de betekenis van, respectievelijk geeft betekenis aan (kunst) voorwerpen.
  • U beheerst het Nederlands, Engels, Duits en Frans.
  • U beschikt over of bent bereid een internationaal netwerk op te bouwen.
  • U heeft ervaring met werken in interdisciplinair, wetenschappelijk en projectmatig verband.

Gezien de grote toestroom aan sollicitaties vragen wij u alleen te reageren wanneer u aan alle vereisten voldoet.

Aanstelling

Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging kan plaatsvinden voor maximaal tweemaal één jaar.

Salaris

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.718,- en maximaal € 3.555,- bruto per maand (schaal 10), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De CAO voor verzelfstandigde rijksmusea is van toepassing.

Inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Gregor Weber, Hoofd afdeling Beeldende Kunst, tel. 020-6747282. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Bart Schindeler, personeelsadviseur, tel. 020-6747324.

Sollicitaties

Uw sollicitatie (brief, cv, lijst van publicaties) ontvangen wij graag per e-mail op vacatures@rijksmuseum.nl, uiterlijk 15 oktober.