Ontdek het Rijksmuseum met de app

De Rijksmuseum app biedt tours, wayfinding, tickets en de collectie onder één knop. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. De tours zijn ook beschikbaar op een huurtoestel in het museum.

Download on the App Store
Get it on Google Play

Multimediatours

Ontdek zelf het mooiste van het Rijksmuseum met de unieke multimediatours. Luister naar de verhalen uit het Rijksmuseum, ontmoet Rembrandt en hoor waarom hij zo bijzonder is. Of leer over onze geschiedenis en het gebouw. Meer weten en meer zien door interviews met experts en kunstenaars. Maak op uw eigen manier kennis met het museum en bepaal gemakkelijk een route. Het navigatiesysteem leidt u met een interactieve plattegrond met route-aanwijzingen van zaal tot zaal.

U kunt de tours in het museum volgen met een huurtoestel (€5) of downloaden via een app op uw tablet of smartphone (gratis).

Geniet thuis van de collectie

Thuis kunt u voor of na uw bezoek genieten van uw favoriete kunstwerken uit de collectie in Rijksstudio. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details. U kunt de afbeeldingen op een makkelijke manier bewaren in uw eigen Rijksstudio-verzamelingen.

Tickets

Het Rijksmuseum biedt ook de mogelijkheid om in de app eenvoudig tickets te kopen, ze te bewaren op uw smartphone en bij de kaartcontrole in het museum te laten scannen.

Partners

De app is dankzij de steun van hoofdsponsor KPN tot stand gekomen en is in samenwerking met KPN, Fabrique, Q42 en Movin ontwikkeld. De tours zijn mogelijk gemaakt door het VSBfonds en alle experts en begunstigers die belangeloos hebben bijgedragen. Wi-Fi in het Rijksmuseum wordt mogelijk gemaakt door Cisco.