Rijksmuseum app

Het Rijksmuseum heeft een volledig vernieuwde app. Met tours, wayfinding, tickets en de collectie onder één knop. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play. De tours zijn ook beschikbaar op een huurtoestel in het museum.Download on the App Store
Get it on Google Play

Rembrandt tour

rembrandt Met de nieuwe multimediatour over Rembrandt volgt u het leven van de beroemdste Nederlandse schilder aan de hand van zijn meesterwerken. U leert het genie beter kennen. Het Rijksmuseum bezit de meeste én de meest representatieve werken van zijn vroege tot aan zijn late periode. Hierdoor kunt u Rembrandts verhaal prachtig volgen, met als schitterend hoogtepunt natuurlijk de Nachtwacht, zijn beroemdste schilderij dat nog steeds fascineert.

Koloniaal verleden

post Deze tour leidt langs twintig voorwerpen die verschillende kanten van het Nederlandse koloniale verleden laten zien, de donkere én de lichte, de bekende én de onbekende. Achter de collectie van het Rijksmuseum gaan allerlei verhalen schuil. De tour gaat over uitbuiting, slavernij en overheersing, maar ook over de nieuwsgierigheid naar nieuwe werelden die leidde tot handel, vernieuwing en culturele uitwisseling.

Rijksmuseum in je broekzak

Ontdek het Rijksmuseum in veertien tours, met een geavanceerd navigatiesysteem, e-tickets en Rijksstudio onder één knop. De app is toegankelijk voor iedereen – voor, tijdens of na het museumbezoek.

Tours en wayfinding

Nieuw is de indoor automatic wayfinding bij de gratis tours. Maak op een eigen manier kennis met het museum en bepaal gemakkelijk een route. De app leidt u met een interactieve plattegrond met route-aanwijzingen van zaal tot zaal.

De tours zijn geschikt voor iedereen! U heeft de keuze uit 14 verschillende tours. De fragmenten zijn ingesproken door onder anderen Barry Atsma en Anna Drijver.

De app is beschikbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Russisch en Mandarijn. Mocht u de Rijksmuseum app al geïnstalleerd hebben op uw toestel, dan kunt u de app gratis updaten in de App Store of Google Play. Zet uw locatievoorzieningen en Bluetooth aan om de app optimaal te kunnen gebruiken.

Rijksstudio en E-tickets

oopjen Naast wayfinding en de tours, kunt u genieten van uw favoriete kunstwerken in Rijksstudio. Scroll en swipe door de kunstwerken en zoom in tot de kleinste details. U kunt de afbeeldingen op een makkelijke manier bewaren in uw eigen Rijksstudio-verzamelingen. Het Rijksmuseum biedt nu ook de mogelijkheid om in de app eenvoudig tickets te kopen, ze te bewaren op je smartphone en bij de kaartcontrole in het museum te laten scannen.

Tip: neem een headset mee of koop een setje bij de informatiebalie in het museum.

Huurtoestellen

In het museum kunt u de de tours ook gebruiken met een huurtoestel. Verkrijgbaar bij de multimediabalie. Kosten zijn €5,- per toestel.

Partners

De app is dankzij de steun van hoofdsponsor KPN tot stand gekomen en is in samenwerking met KPN, Fabrique, Q42 en Movin ontwikkeld. De tours zijn mogelijk gemaakt door het VSBfonds en alle experts en begunstigers die belangeloos hebben bijgedragen. Wi-Fi in het Rijksmuseum wordt mogelijk gemaakt door Cisco.