NACHTWACHT X AMSTERDAM

Gratis open avonden speciaal voor Amsterdammers - volgeboekt

Nachtwacht De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn, 1642De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is zoals je misschien weet een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Maar wist je ook dat De Nachtwacht een echt Amsterdams tafereel laat zien? Met Amsterdamse officieren, Amsterdamse schutters en andere burgerwachten die in de 17de eeuw de stad veilig hielden? En wist je dat De Nachtwacht eigendom is van de stad Amsterdam, beheerd wordt door het Amsterdam Museum en te zien is in het Rijksmuseum?

De Nachtwacht is van jou

De Nachtwacht ademt Amsterdam en is van Amsterdam. En dus ook van jou. Of je nu in Amsterdam Noord, -Oost, -Zuid of -West woont, binnen of buiten de ring, hoogbejaard bent of piepjong. Bakker, advocaat, kantoortijger, topsporter, burgemeester, bomenfluisteraar, elke Amsterdammer is eigenaar van de Nachtwacht.

Speciaal voor Amsterdammers!

Daarom nodigen we jou als Amsterdammer graag uit voor het grootste onderzoeks- en restauratieproject van dit meesterwerk: Operatie Nachtwacht. Een onderzoek dat live op zaal voor iedereen te volgen is. Deze spectaculaire mijlpaal in de geschiedenis van De Nachtwacht mag je niet missen!

Speciaal voor Amsterdammers organiseert het Rijksmuseum NACHTWACHT X AMSTERDAM. Twee gratis toegankelijke avonden waarop je Operatie Nachtwacht live kunt beleven. Maar er is meer. De Eregalerij en de 17de eeuw zalen met al onze topstukken van vele Hollandse meesters zijn ook open. Er zijn rondleidingen waarbij je kunt aansluiten, maar je kunt ook op eigen houtje het museum verkennen. In het Auditorium is een theatrale vertelling over het leven en werk van Rembrandt. Het museum is open van 18.30 tot 21.30 uur.

Aanmelden 18 & 21 september

Dus woon je in Amsterdam? Reserveer dan snel voor woensdagavond 18 of zaterdagavond 21 september. Je kunt maximaal 1 ticket per persoon reserveren. Per avond is er plaats voor 2.500 bezoekers, verdeeld over verschillende tijdsblokken. Voorwaarde voor toegang is dat je woonachtig bent in de postcodegebieden 1000 – 1099 of 1100-1109.

Dankzij bijdragen van het Ministerie Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, de gemeente Amsterdam, founder Philips en hoofdsponsoren ING, de BankGiro Loterij en KPN kunnen jaarlijks ruim 2 miljoen mensen het Rijksmuseum en De Nachtwacht bezoeken.

Voor wie

Iedereen woonachtig in de postcodegebieden 1000 – 1099 of 1100-1109

Wanneer

18 & 21 september

Waar

Rijksmuseum, Museumstraat 1 in Amsterdam

Kaarten reserveren

De kaarten voor deze avonden zijn uitverkocht.