Vriendenpreview 80 Jaar Oorlog

Op 10 oktober en 12 oktober zien Vrienden 80 Jaar Oorlog en Document Nederland als eerste tijdens de exclusieve previewdag!

80 Jaar Oorlog. De geboorte van Nederland

foto Dirk Crabeth, Filips II in gebed, gedeelte van een glas-in-loodraam met ‘De inwijding van de tempel’ en het ‘Laatste Avondmaal’, 1557−1559. Sint-Janskerk GoudaIn de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog laat het Rijksmuseum met bijzondere kunstwerken en spannende voorwerpen zien hoe geweld, opstand en burgeroorlog, terreur en onderdrukking, religieuze vervolgingen en vluchtelingen konden leiden tot het ontstaan van het huidige Nederland. Vrienden krijgen de mogelijkheid om de tentoonstelling als eerst te bekijken.

Meer over de tentoonstelling

Document Nederland: Stacii Samidin fotografeert het Café

foto2 Broederliefde, Café Lavetta, Rotterdam - Stacii Samidin, 2018Tijdens de previewdagen kunt u ook een bezoek brengen aan de tentoonstelling Document Nederland: Stacii Samidin fotografeert het Café. In opdracht van het Rijksmuseum brengt fotograaf Stacii Samidin voor de fototentoonstelling Document Nederland verschillende Nederlandse cafés met hun eigen stamgasten, klanten en kasteleins in beeld.

Meer over de tentoonstelling

Wanneer

10 oktober, 9 - 17 uur of vrijdagavond 12 oktober 19 – 22 uur

Voor wie

Rijksvrienden | Rijksextra | Rijkspatronen | Leden van Vereniging Rembrandt, KOG en KVVAK

Waar

Philipsvleugel

Reserveren

Je hoeft je niet aan te melden, toegang op vertoon van de Vriendenpas