Activiteiten 12 december

Vanwege de staking van leraren in het basisonderwijs op 12 december, biedt het Rijksmuseum de hele dag extra veel gratis activiteiten voor families met kinderen. Families en kinderen kunnen op ontdekkingsreis in het museum in de familierondleiding, modeltekenen in het Atrium of een winterlandschap tekenen in de Voorhal. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum.

Rijksmuseum biedt gratis familie-activiteiten tijdens staking van basisschoolleraren

Familierondleidingen

foto Foto Bibi VethGa met het hele gezin op ontdekkingsreis in het museum. Gewapend met o.a. potlood, papier, klei en een kanon (echt waar!) kom je langs allerlei hoogtepunten uit de Nederlandse kunst en geschiedenis.

Reserveer hier een plek voor deze gratis rondleiding

Tekenen in het museum

In de Voorhal kun je zelf aan de slag met het tekenen van een winterlandschap. Laat je inspireren door de winterlandschappen van Hendrick Avercamp en het speciale schaatskabinet. Let hierbij vooral op de details. Teken schaatsende mensen, een slee, of kinderen die sneeuwballen gooien en werk samen aan de langste tekening,

Modeltekenen

In het Atrium staan ezels voor je klaar voor de workshop modeltekenen. Kijk eerst aandachtig naar het model. Welke kleur haar heeft ze, welke kleur ogen en heeft ze oorbellen in? Probeer daarna haar zo goed mogelijk te tekenen. Eerst de grote lijnen, daarna de details.

Alle tekenactiviteiten zijn gratis en op inloopbasis. Kinderen kunnen alleen met begeleiding meedoen aan de activiteiten.

Ook leuk!

Koop een van onze familiegidsen voor € 10 en maak een ontdekkingsreis door het museum met het hele gezin!